Продуктите на Herbalife подходящи ли са за диабетици?

Herbalife Nutrition Формула 1 заместител на хранене съдържа 21 грама въглехидрати, а протеиновият шейк Herbalife Nutrition Tri-blend Select съдържа 9 грама въглехидрати (на 250 ml)

Нашите специалисти по хранене препоръчват всеки диабетик да се консултира със своя лекуващ лекар, преди да предприеме каквито и да било промени в хранителния си режим, тъй като всеки човек има свои специфични хранителни потребности. Всички продукти на Herbalife Nutrition са разработени при спазване на европейското и местно законодателство, за да гарантираме, че продуктите ни са безопасни за здрави лица над 18 г.

Могат ли диабетици да консумират продукти на Herbalife Nutrition?

Хора, които имат диабет, могат успешно да включат редица продукти на Herbalife Nutrition в своя ежедневен хранителен режим. Хранителната стойност на продуктите варира – в зависимост от вкуса, размера на порцията и целта за консумацията на даден продукт.

Например, шейкът Формула 1 с вкус на ванилов крем на Herbalife Nutrition, заместител на хранене, съдържа 21 г въглехидрати в 250 мл, а Формула 1 с вкус на бананов крем“ съдържа 20 г въглехидрати в 250 мл (когато се приготвя според препоръчителните указания върху етикета).

Кои продукти са подходящи за диабетици зависи от няколко фактора, сред които: здравословно състояние, тип диабет, индивидуален прием на въглехидрати – според препоръките на лекуващия лекар, както и прием на медикаменти.

Важно е да помните, че промените в хранителния режим могат да окажат влияние върху кръвната захар и медикаментите, освен факта, че някои диабетици имат и хранителни ограничения.

Лица с диабет тип 1, могат да имат различни хранителни потребности в сравнение с тези клиенти, които имат диабет тип 2. Всеки лекар може директно да се с върже с нас  Herbalife Nutrition, ако има допълнителни въпроси по гамата продукти: пишете ни на имейл gcs@herbalife.com.

Източник на съдържание: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-safe-for-diabetics/