Могат ли продукти на Herbalife да причинят бъбречна недостатъчност?

Herbalife Nutrition Формула 1 заместител на хранене, количества на протеин, калий и фосфор

Не, продуктите на Herbalife не могат да причинят бъбречна недостатъчност. Всички продукти на Herbalife Nutrition са напълно безопасни за употреба, но ако не сте сигурни относно специфичните хранителни потребности на Вашето тяло, поговорете с Вашия личен лекар, който ще Ви даде повече информация и препоръки. Подобно на повечето компании за здравословно хранене, ние използваме съставки като протеин, кофеин, калий, фосфор и други, винаги в количества според препоръчителния дневен прием (%, RI) за здрави лица над 18 г. Продуктите на Herbalife Nutrition съдържат съставки от естествени суровини, а хранителните вещества, които използваме, са жизненоважни за поддържане на балансирано здравословно хранене.

И все пак препоръчваме хората с нарушена бъбречна функция или хронично бъбречно заболяване винаги да се консултират със своя нефролог или личен лекар, преди да направят каквито и да е промени в хранителния си режим. Бъбречната недостатъчност може да бъде причинена от прекомерен прием на протеини, високи дози кофеин и непоносимост към определени храни.

Позволено ли ми е да консумирам продукти на Herbalife Nutrition, ако страдам от хронично бъбречно заболяване?

Ако не сте сигурен относно специфичните хранителни потребности на Вашето тяло, свържете се с личния си лекар, за да получите повече информация.

Протеини

Хората с хронично бъбречно заболяване, които искат да заменят основно хранене или лека закуска с високопротеинов шейк, трябва да знаят от какви хранителни вещества се нуждае тялото им, за да избегнат всякакви възможни вредни последици за бъбреците.

Всички наши продукти, които са богати на протеини са формулирани така, че да допринасят за поддържането и растежа на мускулна маса и нормалното състояние на костите. Нашият шейк Формула 1  заместител на  хранене, осигурява 18 грама протеин в една порция и съдържа 25 витамина и минерала (според препоръчителния дневен прием %, RI – за здрави лица над 18 г.), включително витамин D, който допринася за нормалната функция на имунната система.

Калий и фосфор

Шейк Формула 1 с вкус на ванилов крем съдържа 342 мг фосфор и 682 мг калий за 250 мл готов продукт (когато се приготвя със соева напитка, както е указано на етикета на продукта).

За сравнение шейк Формула 1 с вкус на ягодова наслада съдържа 466 мг фосфор и 768 мг калий за 250 мл готов продукт (когато се приготвя със соева напитка, както е указано на етикета на продукта).

Хората с бъбречно заболяване, които са на хранителен режим с ограничен прием на калий, обикновено трябва да поддържат ежедневни нива прием на калий под 2000 мг – по препоръки от Националната фондация по нефрология. На хората, които са с бъбречно заболяване, но не са на диализа, да приемат по 800-1000 мг фосфор на ден.

Както е указано по-горе, различните шейкове Формула 1  съдържат различно количество витамини и минерали – именно заради разнообразието от предлагани вкусове. Важно е винаги преди консумация да четете етикета, за да сте сигурни, че ще си набавите правилнното количество витамини и минерали от продукта.

Кофеин

Единични порции от някои продукти на Herbalife Nutrition съдържат малко по-малко кофеин от средностатистическата чаша кафе, която има приблизително 85-100 мг кофеин. Продуктите на Herbalife с кофеин са: разтворима билкова чаена напитка (около 85 мг/порция) и таблетки Liftoff® (75 мг/порция).

  • РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 432/2012 НА КОМИСИЯТА от 16 май 2012 г. – публикуване на списък на разрешените здравни претенции, направени върху етикети на храни, различни от тези, отнасящи се до намаляването на риска от дадено заболяване и в полза растежа и здравето на деца.

Източник на съдържание: https://www.herbalife.co.uk/faq/can-herbalife-products-cause-kidney-failure/