Омлет със спанак, богат на протеини

Автор: Herbalife Nutrition
Здравословна рецепта за омлет от спанак за допълнителни протеини

Тъй като по-голямата част от нас сега работят от вкъщи, нещо, което имаме сега е повече време! Повече време сутрин, за да закусите седнали, нещо което обикновено бихте пропуснали, поради сутрешното си пътуване. Тази рецепта е лесно, вкусно и перфектно леко ястие. Добавете зеленчуците и протеините си, за да създадете пикантен омлет, който ще искате да ядете отново и отново!

Порции: 5
Време за приготвяне: 10 минути
Време за готвене: 20 минути
Съставки:
 • 20 g Ф3 Персонализиран протеинов прах Herbalife Nutrition
 • 125 g обезмасленo кисело мляко (не използвайте обикновено кисело мляко)
 • 4 белтъка
 • 2 с.л. вода
 • 30 g обикновено брашно
 • 55 g замразен спанак (размразен)
 • 2 с.л. семена бяла чия
 • 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
 1. Сложете киселото мляко, белтъците и водата в кухненски робот или блендер. Добавете брашното, Ф3 Персонализиран протеинов прах Herbalife Nutrition, спанака, семената от чиа и солта. Блендирайте добре, докато сместа придобие консистенцията на тесто за палачинки.*
 2. Напръскайте малък незалепващ тиган с незалепващ спрей (или намажете с малко олио). Загрейте тигана на средно силна температура.
 3. Когато тиганът е горещ, изсипете 3 с.л. от сместа и бързо (и много внимателно) разпределете сместа с гърба на метална лъжица в кръг с диаметър около 15 см. Оставете омлета да се готви от едната страна, докато леко покафенее. Внимателно обърнете и гответе от другата страна, докато леко покафенее.
 4. Когато и двете страни са покафевели, поставете върху кухненска хартия или охлаждаща стойка и оставете да изстинат. Повторете процесът с останалата смес и напръскайте тигана с незалепващ спрей, преди да правите нов омлет, за да не залепне.

* Чиа семената поемат много течност: особено ако ги оставите да престоят! Най-добре е да приготвите сместа точно преди да направите омлета. Ако тестото се сгъсти, докато готвите, добавете малко вода, за да го разредите. Слагайте по една супена лъжица (внимавайте да не добавите прекалено много), за да поддържате консистенцията, подобна на тестото за палачинки.

Хранителна стойност в една порция:
Калории (kcal) Мазнини (g) Въглехидрати (g) Захар (g) Фибри (g) Протеин (g)
В една порция 86 2 7,7 1 1,7 9,8