„Пирамида“ ли е Herbalife?

Разбиране на основната разлика между мрежовия маркетинг и пирамидалната схема.

Не, Herbalife не е „пирамида“. Herbalife Nutrition е глобална компания за директни продажби, която съществува повече от 40 години и работи в над 90 държави по целия свят. Ние разработваме и продаваме хранителни продукти и хранителни добавки чрез мрежа от независими Членове, които сa преминали подробно обучение по въпроси, свързани с висококачествено здравословно хранене.  Тези независими Членове предлагат индивидуална подкрепа и насоки на своите клиенти, помощ, която често липсва в търговията на дребно или онлайн. Има милиони хора, участващи в този модел продажби по целия свят.

Защо Herbalife не е „пирамида“?

Една пирамида е незаконна поради преиначената си структура на възнаграждения. Участник в пирамидална схема прави пари само като набира други в нея; таксите за присъединяване са високи, има изисквания за по-нататъшни инвестиции, поднася се невярна информация с намек за спешност. По естество пирамидните схеми не са устойчиви.

Ето няколко причини защо Herbalife Nutrition не е „пирамида“:

  • Независимите Членове на Herbalife Nutrition получават възнаграждение изключително от продажбите на нашите продукти. Ние не изплащаме възнаграждение на нашите независими Членове за представяне на нов човек в бизнеса или при наемането му/й на работа.
  • Herbalife Nutrition има ниски такси за присъединяване към компанията. Нашият начален пакет за членство струва 88,94 лева и включва: брандирана чанта за рамо, един шейк Формула 1, бутилка шейкър, мерителна лъжичка и образователни материали. След като се присъединят към компанията, независимите Членове получават безплатно достъп до онлайн обучения и възможност да създадат собствен онлайн магазин.
  • Като част от нашата гаранция „Златен стандарт“ независими Членове на Herbalife Nutrition имат право на 90-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че могат да получат пълно възстановяване на сумата, заплатена за началния пакет, ако желаят да анулират членството си.
  • С 40 години опит в директните продажби, Herbalife Nutrition има внедрени политики, за да помага на независимите Членове да изградят устойчив бизнес.
  • Herbalife Nutrition инвестира значителни средства за изследвания и разработки; през последното десетилетие инвестирахме над 300 милиона долара в научно развитие, производствени мощности и технологии, включително закупуване на модерно оборудване за тестове.
  • Herbalife Nutrition има строги правила за защита на всички независими Членове и потребители. Като част от нашата гаранция „Златен стандарт“ нашите независими Членове имат право на 12-месечна политика за обратно изкупуване на непродадени продукти. Това означава, че клиентите и независимите Членове могат да върнат всички неизползвани продукти за пълно възстановяване в рамките на 12 месеца след покупката и да получат пълно възстановяване на сумата по покупката.
  • Herbalife Nutrition силно се противопоставя на това независимите Членове да купуват складова наличност в големи обеми – на едро. Освен това сме заложили ограничения новите независими Членове да не правят неразумно големи поръчки.

Независимите Членове на Herbalife Nutrition работят сами, като използват нашата гама продукти, получили редица отличия, за своя предпочитан избор за бизнес възможност. Това означава, че те запазват свободата си да управляват бизнес при свои условия.  

Според официалния сайт на DSA, 89% от търговците, които се занимават с директни продажби, решават да работят на непълно работно време в търсене на възможност да спечелят допълнителни доходи наред с ежедневната си работа.

Бизнес моделът на Herbalife Nutrition позволява на независимите Членове да работят по свой собствен график, със собствено темпо. Както и възможност за контакт с хора, които мислят по същия начин. Директните продажби са усърдна работа. Няма пряк път към богатството, няма гаранция за успех.  

И все пак не всички независими Членове на Herbalife Nutrition се присъединяват към компанията, за да припечелят допълнителни доходи чрез печалба на дребно от продажби на продукти. Повечето от нашите независими Членове се присъединяват към Herbalife Nutrition, за да купуват продукти с отстъпка – за лична консумация.

Източник на съдържание: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-a-pyramid-scheme/