4 стъпки за възстановяване на косата след лятото

Автор: Herbalife Nutrition
жена, която се грижи за косата си по време на процедура за грижа за косата през лятото

Изглежда ли косата Ви изтъняла? Усещате ли я по-слаба и безжизнена? Може би лятото е взело своя дан, тъй като пряката слънчева светлина, хлорът и стилизиращите продукти могат да спомогнат за увреждане на косата. Сега обаче е идеалният момент да придадете здраве на косата си с малко детокс:

 

Стъпка №1: Отбийте се при фризьора

Сигурен начин да се отървете от нацъфтелите или сухи краища, които може да са се появили през лятото е посещението при фризьора. Независимо дали го помолите само да подреже крайчетата или смело да отреже няколко сантиметра, ще се почувствате добре, а косата веднага ще изглежда и ще се усеща по-здрава.

 

Стъпка №2: Помислете отново как миете косата си

Ежедневно или по-рядко? Тук няма правилен или грешен отговор; помислете обаче за вариант да не миете с шампоан косата си всеки път, когато сте под душа – за да не отмиете естествените масла на косата – именно те най-добре поддържат косата овлажнена. Предлагаме Ви да подхраните косата си с нашите  Заздравяващи шампоан и балсам хербал алое.

 

Стъпка №3: По-полека със стилизирането

Сешоари, маши и преси за изправяне на коса – всички те оставят следа върху косата Ви, защото горещият въздух изсушава естествената влажност на косата и нарушава целостта на структурата на косъма. Вашата коса ще Ви благодари, ако й дадете почивка от стайлинга с горещ въздух; ако все пак трябва да си направите прическа, опитайте с ниска температура, по-мека четка и нанасяне на температуро-устойчив стилизиращ спрей.

 

Стъпка №4: Помнете да се храните балансирано и здравословно

Не забравяйте, състоянието на косата Ви зависи от това, с което храните тялото си. Уверете се, че Вашият хранителен режим е балансиран и богат на макро и микронутриенти.