Съвети за здрав вид на кожа

Автор: Herbalife Nutrition
жена по време на процедура за грижа за кожата, която си слага продукт на Herbalife SKIN

Твърде много работите

Е, може да не е точно твърде много, но всъщност говорим за дългите часове, които прекарвате в офиса. Най-вероятно седите на закрито, изложени по цял ден на принудителна топлина или климатик. Това, от което действително се нуждаете, е малко приятен, свеж, нерециклиран въздух, за да не изглежда кожата Ви потъмняла. Околната среда, в съчетание с ежедневните натоварвания от пътуване, срещи и кратки срокове, може да доведе до отпусната кожа, която е изгубила целия си блясък.

Затова е важно да осигурите така необходимата почивка на кожата (и на себе си). Излезте малко на свеж въздух, откъснете се от екрана на компютъра и се уверете, че имате достатъчно овлажнител за кожа, за да се поддържате хидратиран и защитен.

 

Направете малко повтарящи се упражнения

Аз съм голям почитател на тренировките с повтарящи се упражнения заради ефекта след тренировката и за изгарянето на мазнини. По време на такива упражнения с висока интензивност тялото използва въглехидратите като източник на енергия (свое гориво) и изгаря мазнините, за да се възстанови. Повтарящите се упражнения отнемат по-малко време и дават невероятни резултати при изгаряне на мазнини само след 30-минутна тренировка, така че се опитайте да тренирате по този начин два пъти седмично.

 

Как с почистване да си проправите път към здравословно изглеждаща кожа

Почиствайте кожата си два пъти на ден: всяка сутрин и след това всяка вечер преди лягане, независимо къде сте. Само защото кожата Ви изглежда чиста, не означава, че действително е така. Вероятно е покрита с невидима мърсотия, която може да навреди на кожата. Отърви се от мърсотията.

Избягвайте обикновените сапуни и се придържайте към нежните почистващи препарати за лице, предназначени за Вашия тип кожа.

Никога не подсушавайте кожата си със семейната кърпа за ръце. Ако не е чиста, може да прехвърлите бактерии върху свежото Ви, чисто лице. Опитайте следния тест с помирисване: ако кърпата Ви не мирише на свежо и чисто пране, тогава е по-добре да я хвърлите за пране и да вземете чиста.

Изплаквайте се само с топла вода; никога с вода, която е твърде гореща или прекалено студена. Крайните температури могат да раздразнят кожата Ви и дори да я увредят.

Ексфолирайте се поне веднъж седмично. Нежният ексфолиант отстранява мъртвите клетки от лицето Ви, което води до по-гладка и сияйна кожа.

Точно както подхождате към препаратите за почистване на лице и кожа, не забравяйте да потърсите и скраб, подходящ за Вашия тип кожа.

От време на време отделяйте средства за цялостно почистване на лицето. Точно както бихте отишли на зъболекар за почистване на зъбите, кожата също се нуждае от дълбоко почистване. Честотата на подобна грижа зависи от типа кожа. Обсъдете с Вашия козметик колко често е необходимо да си правите дълбоко почистване.

Много нежно и внимателно почиствайте кожата около очите – там се намира най-тънката кожа на Вашето тяло.

 

Нанасяйте продукти в правилния ред

Всеки режим на грижа за кожата има стъпки, които трябва да се следват, за да си гарантирате най-голяма полза. Важно е да следвате дадените указанията, и да полагате продуктите в предложения ред. Почистването е първата ви стъпка, последвана от тоник, серуми и овлажнители. Когато не полагате продуктите по ред, рискувате да получите отрицателен ефект или никакъв ефект изобщо. Например, серумите могат да проникнат по-дълбоко в кожата отколкото овлажнителите. Така че първо те трябва да се нанасят. Ако го нанесете върху/след овлажнителя, серумът няма да може да проникне ефективно в кожата и да си върши работа. Ако не следвате правилния ред, можете да получите отрицателна реакция. Така че нанасяйте продуктите само според препоръките – за да получите най-красивата кожа.

Следващия път, когато се погледнете в огледалото и не сте доволен от видяното, спомнете си тези лесни стъпки. Опитайте ги и вижте дали няма да забележите промяна. Кожата Ви има нужда от Вашите грижи, за да може тя да продължи да се грижи за Вас. Не забравяйте, че най-здравата кожа винаги е най-красивата.

 

Не пренебрегвайте и хранителния си режим

Ако има нещо, което повечето от нас знаят, това е значението на здравословния хранителен режим. Правилното хранене е от полза за цялото тяло и е причината да изглеждаме и да се чувстваме прекрасно. Кожата Ви е пряко отражение на всичко, което се случва вътре в тялото Ви.

Когато не получавате правилно хранене, отрицателните признаци ще се появят върху кожата Ви. Вашият тен ще бъде лишен от този здрав блясък, към който всички се стремим. Всичко, което влагате в тялото си, може да повлияе и на външния вид на кожата Ви.