Скачането на въже – кардио и високоинтензивна тренировка за всяко фитнес ниво

Автор: Herbalife Nutrition
жена, която тренира с въже за скачане в залата

Скок-подскок в новия свят на фитнеса. Съчетайте стари трикове и нови тенденции във вашата кардио и високоинтензивна тренировка.

Тренировките с вертикални скокове вече са голям хит сред тези, които искат да изградят изключителна сила, скорост и издръжливост. Потърсете видеоклипове онлайн – определено това са доста впечатляващи упражнения.

Ако вертикалното скачане не е за Вас, вдигането на краката от земята и по друг начин има редица ползи за здравето и добрата форма на тялото. Освен това не е нужно да ходите на фитнес, за да му се насладите.

Вариантите за скачане варират от прости скокове звезда и по-високата интензивност тип „клек – лицева опора – отскок“ (т. нар. бърпи) в тренировките Ви, до любимите ни тренировки със скачане на въже.

Скачането на въже всъщност е просто подскоци за възрастни. Харесва ни, защото това е прост и евтин начин да влезем във форма. Освен това е много забавно. Не сме сами в това ни поприще: подскоците са основен елемент от тренировките на лични треньори, професионални боксьори и знаменитости, включително Кейти Пери, Джейк Джиленхол и Силвестър Сталоун.

Защо не вземете въже и не опитате?!

 

5 причини да скачате:

  1. Не е необходимо скъпо оборудване или членство във фитнес. Можете да скачате навсякъде, където има малко повече пространство.
  2. Скачането е тренировка за цялото тяло, в която се натоварват коремни мускули, крака, рамене и ръце.
  3. Редовната програма за скачане спомага за изграждане на мускулен тонус в долната и горната част на тялото.
  4. Можете да скачате с подходящо за вас темпо, така че това е чудесна тренировка за всички фитнес нива.
  5. И не на последно място - забавно е!