4 начина да укрепите своята връзка и своето тяло

Автор: Herbalife Nutrition
двойка, която се усмихва и тренира заедно навън

Връзките и фитнесът вървят ръка за ръка. И двете са упорит труд и изискват ангажираност, но си заслужават!

Съвременният живот може да бъде натоварен и пълен с взискателни очаквания. Вниманието ни е привлечено в различни посоки: може да е трудно да се справим с това и да отделим пълноценно време с нашия партньор, което прави още по-трудно да прекараме качествено време с любимия човек.

С хармоничност и баланс обаче добрите взаимоотношения могат да окажат положително влияние върху цялостното ни усещане за благополучие и да подобрят нивата ни на самоувереност.

 

Изхвърлете излишния багаж

Факторите на стреса в съвременния живот могат да бъдат смазващи. Много двойки в крайна сметка трябва да избират между това да се грижат за собствените си нужди и да планират време с партньора си. Подобно влачене на буксир може да предизвика дългосрочно негодувание в отношенията.

Помислете какво е за Вас „качествено време“ с Вашия партньор. Ако винаги всичко се върти около храненето, може да Ви бъде още по-трудно да спазвате личните си здравословни цели.

Направете си вечерната среща по-вълнуваща: отидете на урок по танци, излезте да потичате заедно или пък нека бъде само една скоростна разходка!

 

Създавайте връзка чрез ендорфини

Когато целта е споделена, вероятността за успех се увеличава. Постигането на нещо заедно може да укрепи връзката във всяко взаимоотношение.

Има нещо специално в това заедно да се потите във фитнеса или да правите планински преход; това дава на двойките качествено и конструктивно време. Можете да се опознаете по-добре, да научите нови упражнения заедно и да преживеете подобрение на настроението.

Естествените ендорфинови феромони, освободени при упражнения, и грейналото лице след тренировка могат да Ви накарат да се чувствате още по-привлечени един към друг!

 

Зона без електронни технологии

Когато една двойка работи за обща физическа цел, тя им дава нещо положително, за да поддържат продължителна връзка. Докато се упражнявате, оставете телефона си (и други технологични устройства) настрани. Съсредоточете се върху това как се чувствате, поговорете с партньора си и си направете състезание в приятелски дух!

 

Физическа връзка и доверие

Може да бъде доста съдържателно партньорът Ви да Ви научи на ново умение. Физическата връзка, създадена от взаимопомощ при набирания или добавяне на тежести, може да помогне за изграждането на доверие и свързаност, които ще траят дълго и след приключване на тренировката.